utorok 6. septembra 2016

Ako si správne vybrať dotykový vypínač LIVOLO blog časť 2.

Ako si správne vybrať dotykový vypínač

LIVOLO blog časť 2.


V praxi sa často stretávame s otázkami typu aký dotykový vypínač LIVOLO si mám kúpiť resp. aký typ vypínača potrebujem pre ovládanie jedného svietidla z jedného miesta. V nasledovnom článku si na jednoduchých príkladoch vysvetlíme, aký dotykový vypínač LIVOLO k uvedenému účelu potrebujem.

Dotykový vypínač LIVOLO - radenie č.1

Vypínače na základe svojej funkcie radíme do niekoľkých kategórií. Jedným najčastejšie používaným dotykovým vypínačom LIVOLO je vypínač radenie č.1. Tento dotykový vypínač slúži na ovládanie jedného svietidla resp. jedného svetelného okruhu z jedného miesta. Pod jedným svetelným okruhom sa rozumie kľudne aj viacero žiaroviek resp. svietidiel, ktoré sú ovládané z jedného miesta spoločne.

LIVOLO Touch Switch

Dotykový vypínač LIVOLO radenie č.1 teda umožňuje ovládanie jednej žiarovky (jedného svietidla) z jedného miesta ... ale aj ovládanie spolu ovládaných žiaroviek (resp. svietidiel) z jedného miesta. Elektrické zapojenie dotykového vypínača LIVOLO nájdete v aktualizovaných návodoch po kliknutí na nasledovný ODKAZ.

Keďže vypínač je elektronické zariadenie, napájané nebezpečným napätím 230VAC, dôrazne odporúčame montáž výhradne osobám, ktoré majú dostatočnú elektrotechnickú spôsobilosť pre prácu s elektrickými zariadeniami do 1000V podľa platnej vyhlášky.

Vypínač so skleným rámikom LIVOLO

Elektrické zapojenie dotykového vypínača LIVOLO je v podstate zhodné s akýmkoľvek iným vypínačom v radení č.1 tzn. dotykový vypínač LIVOLO môže plne nahradiť klasický vypínač č.1 vo Vašej existujúcej elektroinštalácii. Podmienkou je len štandardný rozmer podomietkovej krabičky. Táto podmienka je v 99,99% splnená vo všetkých existujúcich inštaláciách na území Slovenska.

kompetibilné rozmery s bežne dostupnými inštalačnými krabičkami

Dotykový vypínač LIVOLO vo výnimočných prípadoch vyžaduje doplnkovú montáž kompenzátora minimálneho výkonu. Kompenzátor sa používa hlavne v prípade, že je dotykový vypínač LIVOLO zapojený v kombinácii so špeciálnymi svietidlami, žiarivkami, neónovými trubicami a pod. V našej ponuke nájdete aj LED žiarovky plne kompatibilné s dotykovými vypínačmi LIVOLO, ktoré je možné dokonca aj stmievať pomocou dotykových stmievačov LIVOLO.

Bezdrôtové ovládanie osvetlenia pomocou WiFi

Dotykový stmievač LIVOLO je v podstate tiež vypínač v radení č.1 len má navyše funkciu možnosti stmievania osvetlenia tzn. je možné stupňovito nastaviť intenzitu osvetlenia pripojeného svietidla. Bližšie podrobnosti prinesieme v samostatnom blogu.

Ďalšou špeciálnou doplnkovou funkciou je rádiové bezdrôtové ovládanie dotykového vypínača LIVOLO. Rádiové ovládanie dotykových vypínačov LIVOLO zabezpečuje možnosť ovládať Vaše osvetlenie pomocou bezdrôtových diaľkových ovládačov, alebo pomocou centrálneho WiFi ovládača Broadlink.

Broadlink RMPro WiFi ovládač

V prípade akýchkoľvek otázok, alebo pochybností o správnosti použitia nás môžete kedykoľvek kontaktovať a radi Vám pomôžeme so správnou voľbou a výberom dotykových vypínačov presne podľa Vašich potrieb a požiadaviek.

Odpovede na najčastejšie otázky našich zákazníkov nájdete aj v našej poradni po kliknutí na nasledovný ODKAZ.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára